https://sisustusmaaritheikkinenblogi5.webnode.fi

Luonnon valon vaikutus sisustamiseen

04.07.2017

Luonnonvalolla on keskeinen asema elämässämme. Riittävä valo virkistää ja antaa energiaa. Luonnonvalon ansiosta värit hehkuvat, valo ja varjot leikkivät keskenään.

Luonnonvalon merkitys sisustuksessa

Luonnonvalon riittävyys on tärkeää huomioida sisustusta suunniteltaessa.

Riittävä valo luo tilasta viihtyisän, turvallisen ja toimivan. Valon määrä vaikuttaa oleellisesti myös tilan kokemiseen. Tila voi olla rentouttava, tunnelmallinen ja se voi tuoda hyvin esille sisustuksen yksityiskohdat. Kenties olet valinnut mielipaikkasi juuri luonnonvalon mukaan. Miltä kuulostaa aamukahvin nauttiminen aurinkoisessa keittiössä tai terassilla?

Riittävä luonnonvalo

Jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä, mitä sisustukselta ja rakennukselta halutaan.

Valitaanko mahdollisimman suuret, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat luonnonvalon maksimoimiseksi ja nautitaan samalla yhteydestä luontoon. Sijoitetaanko makuuhuone mieluummin viileämmän aamuauringon puolelle kuin paahteiseen ilta-aurinkoon. Lämpimän ilmansuunnan huoneisiin ja tiloihin voidaan valita viileät sisustusvärit viileän tunteen aikaan saamiseksi.

Lisäksi on hyvä huomioida, miten estetään tilan liika lämpeneminen, jos tila kylpee auringossa. Valitaanko pimennysverhot, ulkopuolelle asennettavat markiisit tai valoa kevyesti suodattavat rullaverhot.

Luonnonvalo ja valaistus

Luonnonvalo ja valaistus tukevat toisiaan.

Mikäli luonnonvaloa ei ole riittävästi, voidaan valon tuntemiseen ja lisäämiseen vaikuttaa materiaalivalinnoilla ja valaistuksella. Kiiltävät lattiamateriaalit, tekstiilit, peilit ja metalli heijastavat valoa ja saavat tilan tuntumaan suuremmalta. Pimeässä ja pienessä tilassa on hyvä suosia vaaleita sävyjä tilan suurentamiseksi. Tarkkuutta vaativaan tekemiseen valitaan riittävä työvalaistus, epäsuora valaistus tunnelmointiin ja jokaiseen tilaan riittävä yleisvalaistus.


Rakentamisessa ja sisustuksen suunnittelemisessa on paljon yksityiskohtia ja usein kiireinen aikataulu.

Me ammattitaitoiset sisustussuunnittelijat hahmotamme hyvin kokonaisuuden ja autamme yksityiskohdissa tasapainoisen sisustuksen saavuttamiseksi.

Ota rohkeasti yhteyttä!


Sisustusterveisin Maarit Heikkinen

maarit.h.heikkinen@gmail.com

050 - 597 0226


© Sisustussuunnittelija Maarit Heikkinen. Puh. +358 50 597 0226. maarit.h.heikkinen@gmail.com. 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!