90-luvun omakotitalon remontointi

28.12.2016

Viimeinen silaus talon päivittämiselle nykypäivään tapahtui jatkamalla talon rouheaa ja maanläheistä tyyliä molemmissa kerroksissa.

Remontin 2. vaiheessa uusittiin keittiö ja WC:t.

Keittiö

Keittiöremontin tavoitteena oli klassinen, kestävä ja valoisa keittiö. Lisäksi valaistuksella haluttiin tuoda tunnelmaa paremmin esille.

Yli 20 v. vanha keittiö uudistettiin vaihtamalla koko keittiö uuteen keittiöön. Sisääntuloon saatiin avaruutta huomioimalla sisääntulon vieressä olevan kaapiston syvyys. 

Keittiön kaappeihin ja laatikostoihin valittiin valkoinen, sileäpintainen ovi teräksisellä sormiuravetimellä. Melamiinitaso korvattiin tumman ruskealla graniittitasolla, jossa välkehtii punaruskeaa kiveä. Välitilan valkoinen, kiiltävä tiililadottu kaakeli viimeistelee keittiön raikkaan ilmeen.

Alaspäin suuntautuvan valon lisäksi kohdevalaistusta lisättiin myös kaapiston yläpuolelle sekä lasivitriinikaappiin. Tällä tavalla säädellään erilaista tunnelmaa valaistuksen avulla ja tuodaan arkeen ripaus luksusta.

Lopputuloksena keittiöstä tuli valoisa, raikas ja tasapainoinen. Keittiön yleisilme rauhoittui, kun avohyllyt poistettiin ja tavaraa karsittiin. Laajennettu sisääntulo oli hyvä ratkaisu, koska se sai keittiön tuntumaan avarammalta. Valaistuksella saatiin keittiöön toivottua tunnelmaa.

WC/suihkutila

WC- ja suihkutilaan asiakas toivoi luonnonläheistä, ajatonta ja raikasta ilmettä. Ripaus ylellisyyttäkään ei olisi pahitteeksi.

Tila oli hyvässä kunnossa ja säilytystilaa oli runsaasti, mutta kaksiväriset seinälaatat olivat tulleet tiensä päähän. Koko tila päätettiin uudistaan samaan aikaan keittiön kanssa.

Alakerran pesuhuone oli remontoitu aikaisemmin ja samaa luonnonläheistä teemaa jatkettiin myös täällä yläkerrassa.

WC- ja suihkutilan päätyseinään valittiin tumman ruskea kaakeli, joka muistuttaa halkaistua kiveä aaltoilevine kuvioineen. Muihin seiniin käytettiin samaa kaakelia vaaleampana versiona. Lattiaan laitettiin ruskean sävyistä mosaiikkia.

Kaapisto selkiytyi yhtenäisellä peilikaapistolla ja leveämmällä laatikostolla. Korkea kaappi tarjosi edelleen runsaasti säilytystilaa. Ovet ja vetimet ovat samanlaiset kuin keittiössä.

Laminaattitaso korvattiin kvartsikivellä ja altaan muotoilussa huomioitiin veden hyvä valuminen viemäriin. Suihkuverho vaihtui takana näkyviin suihkuoviin.

Lopputuloksena tilan ilme raikastui ja selkeni. Tilaan saatiin rouheutta ja ylellisyyttä!

WC alakerrassa

Alakerran WC tarvitsi myös päivitystä. Samaa rouheaa ja luonnonläheistä teemaa jatkettiin myös tässä tilassa. Valaistusta haluttiin parantaa ja säilytystilaa haluttiin lisää.

WC:n väreiksi valikoitui harmaan ruskea. Seinälaatat ovat samanlaiset kuin yläkerran WC:ssä ja lattialaatta on hieman epätasainen luoden maanläheisyyttä. 

Säilytystilaa WC:hen saatiin lisää jatkamalla kaapistoja seinästä seinään. Laskutilaa on hyvin altaan molemmilla puolilla. Peilikaapisto ja riittävä valaistus avartavat tilaa ja mahdollistavat myös tummempien kaakeleiden käyttämisen.

Lopputulos on ylellinen ja luonnonläheinen.


Teksti ja kuvat Maarit Heikkinen